會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士車務及設備專區 -> 關於九巴 70 (主題編號=639859) 前往頁面 1, 2  下一頁
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
關於九巴 70
發表發表於: 2008-09-22 6:47 PM 引言回覆
GX
新移民

會員編號: 3,218
文章編號: 1912475

想問問九月三十日係咪 70 最後一日服務?定係十月一日仲有?Embarassed

thanks
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2008-09-22 9:56 PM 引言回覆
HL9881
定居居民

會員編號: 5,688
文章編號: 1912614

OT 其實係咪未出通告 Question
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger ICQ 號碼
發表發表於: 2008-09-22 10:00 PM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 1912619

HL9881 寫到:
OT 其實係咪未出通告 Question

暫時未見有任何站頭通告,運輸署亦未有任何消息發佈 Rolling Eyes
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
發表發表於: 2008-09-22 10:05 PM 引言回覆
GJFT
常駐居民

會員編號: 5,180
文章編號: 1912623

據鄰版講運輸署的計劃因「未能平息地區居民不滿」而暫停實施。

換句話講,應該又係空「歡喜」啦 Razz

GJFT 在 2008-09-22 10:05 PM 作了第 1 次修改
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2008-09-22 10:18 PM 引言回覆
HL9881
定居居民

文章編號: 1912636

70又死裏逃生啦

不過70 cancel 既事一次比一次認真
下次應該黎真啦.

其實70真係一個廉價好選擇.
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger ICQ 號碼
發表發表於: 2008-09-22 10:28 PM 引言回覆
版面管理員
洪流百煉生
版面管理員<br>洪流百煉生

會員編號: 9,664
文章編號: 1912651

GJFT " 寫到:

咁睇黎 70 取消唔到,270P 同 271P 都係有得操無得行囉 sosad
發表發表於: 2008-09-22 10:30 PM 引言回覆
HL9881
定居居民

文章編號: 1912654

彤 寫到:
GJFT " 寫到:

咁睇黎 70 取消唔到,270P 同 271P 都係有得操無得行囉 sosad

其實70真係hold左好多quota sosad
發表發表於: 2008-09-23 11:08 AM 引言回覆
thomasjp
永久居民

會員編號: 10,995
文章編號: 1912782

真的?
熱烈慶祝70再次大難不死 Laughing
講真, 70為我往來北區慳了不少錢, 沿途又有不少風景睇, 車程又長又舒服
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2008-09-23 2:02 PM 引言回覆
nathanc
留學生

會員編號: 11,797
文章編號: 1912808

但係車程慢, 客量都係一個問題...
無論點, 個人認為70始終會取消...
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2008-09-23 5:43 PM 引言回覆
BUSMAN_柴爾特
旅客

會員編號: 11,684
文章編號: 1912997

個人認為70至少仲有多2星期至一個月行,至少無人知道270P同271P能唔能夠解決到無左70係既問題
不過睇黎70短期內取消既機會唔高,加上相信271P既空載情況會遠比70低
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger ICQ 號碼
發表發表於: 2008-09-23 7:35 PM 引言回覆
ATS114
旅客

會員編號: 2,899
文章編號: 1913155

BUSMAN(柴爾特)_NG1104 寫到:
個人認為70至少仲有多2星期至一個月行,至少無人知道270P同271P能唔能夠解決到無左70係既問題
不過睇黎70短期內取消既機會唔高,加上相信271P既空載情況會遠比70低

單靠270P/271P/轉乘根本解決唔到70 o既問題
而家坐得70果班友根本就唔怕疏,最怕係無車比佢地坐
因為差唔多全部都係死客
而o向事實上,坐70最大問題係浪費時間等車,車程(除左上水<->粉嶺果段)基本上唔慢,只要就o岩時間坐(班死客日日坐根本就知晒D時間),根本就唔係問題。呢個亦係點解班死客唔肯走o既主因。除非有大規模o既重組,否則單是取消70根本令沿線居民難以信服,區議員反對取消亦無可厚非。

同埋,巴士迷坐70 o既數目只係佔全部乘客o既好少部分
發表發表於: 2008-09-23 7:55 PM 引言回覆
TJ9504
版面管理員
C24-30
版面管理員<br>C24-30

會員編號: 2,821
文章編號: 1913191

ATS114 寫到:
因為差唔多全部都係死客
而o向事實上,坐70最大問題係浪費時間等車,車程(除左上水<->粉嶺果段)基本上唔慢,只要就o岩時間坐(班死客日日坐根本就知晒D時間),根本就唔係問題。呢個亦係點解班死客唔肯走o既主因。除非有大規模o既重組,否則單是取消70根本令沿線居民難以信服,區議員反對取消亦無可厚非。

好地地做咩咒d客死..=.=
死客呢個真係.... 叫熟客點都好d呱
生相反唔一定係死o既

回正題
你話班人搭70唔浪費時間, 因為知道晒d時間
咁係因為佢地搭得多jei
冇左70之後, 佢地要搭第2d線
果時佢地都可以唔晒時間咁等車架, 只不過要一d時間去摸索番

如果轉乘後冇加到價, 我覺得以"因為唔駛晒時間等車"呢個原因反對, 真係唔多合理
發表發表於: 2008-09-23 8:15 PM 引言回覆
ATS114
旅客

會員編號: 2,899
文章編號: 1913211

C24-30 寫到:
ATS114 寫到:
因為差唔多全部都係死客

好地地做咩咒d客死..=.=
死客呢個真係.... 叫熟客點都好d呱
生相反唔一定係死o既

回正題
你話班人搭70唔浪費時間, 因為知道晒d時間
咁係因為佢地搭得多jei
冇左70之後, 佢地要搭第2d線
果時佢地都可以唔晒時間咁等車架, 只不過要一d時間去摸索番

如果轉乘後冇加到價, 我覺得以"因為唔駛晒時間等車"呢個原因反對, 真係唔多合理

我就唔明點解唔可以用大重組去解決呢個問題而單以一條線咁睇
同埋以70客量黎講唔係十分之差,我只可以講正常o既peak hour apply唔到落70身上

今次事件,起碼區議員唔係反得無理先
針唔拮到肉根本就唔會知痛
發表發表於: 2008-09-24 5:52 PM 引言回覆
PZ 8789
定居居民

會員編號: 11,337
文章編號: 1913730

70 再 次 逃 過 一 劫 app
不 過 應 該 都 熬 唔 到 渡 華 路 架 喇 Sad
發表發表於: 2008-09-24 6:00 PM 引言回覆
Ku79!3
常駐居民

會員編號: 24
文章編號: 1913743

70 拿拿聲摺左佢俾 quota 271 同 73 加車好過啦 , 阻住地球轉 ... Laughing
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
關於九巴 70
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 巴士車務及設備專區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共2頁)
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作