會員註冊 常見問題 會員列表 搜尋 香港巴士討論中心 (HKBDC) 歡迎頁

香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 問路專區 -> [問]德福>旺角 (主題編號=929274)
發表新主題 回覆主題
上一篇主題 :: 下一篇主題
[問]德福>旺角
發表發表於: 2011-01-29 3:48 PM 引言回覆
nathanc
留學生

會員編號: 11,797
文章編號: 2443317

如果唔搭mtr, 搭咩巴士會最快?
1. 1A
2. 16
3. 296C
4. 其他
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
Re: [問]德福>旺角
發表發表於: 2011-01-29 4:25 PM 引言回覆
Cathay Pacific
新移民

會員編號: 15,164
文章編號: 2443321

nathanc 寫到:
1. 1A
2. 16
3. 296C
4. 其他

你要去旺角邊到先?
296c,德福花園冇站,要行去九龍灣鐵路站先有站...
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2011-01-29 8:39 PM 引言回覆
KJ9653
定居居民

會員編號: 15,380
文章編號: 2443405

Cathay Pacific 寫到:
nathanc 寫到:
1. 1A
2. 16
3. 296C
4. 其他

你要去旺角邊到先?

其實個到都係德福黎
不過就係德福頭同尾既分別姐 ..

如果你真係要快既 .. 我諗 16 可能會好啲
起碼 D 車密過 296C ..
1A 要行太子 .. 塞起上黎都幾恐怖
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
發表發表於: 2011-01-29 11:09 PM 引言回覆
Cathay Pacific
新移民

會員編號: 15,164
文章編號: 2443568

GZ 488 寫到:
Cathay Pacific 寫到:
nathanc 寫到:
1. 1A
2. 16
3. 296C
4. 其他

你要去旺角邊到先?

其實個到都係德福黎
不過就係德福頭同尾既分別姐 ..

如果你真係要快既 .. 我諗 16 可能會好啲
起碼 D 車密過 296C ..
1A 要行太子 .. 塞起上黎都幾恐怖

我都係講清楚比人聽姐...廢事人地行左去後面之後冇296C坐.

16同296C,其實2架都一樣,因為行同一條路...
呢2架就應該快過1A...密唔密過就唔清楚...

我個人建議就坐16同296C...
但係,都要睇你去旺角邊到先再揀坐咩車方便D...
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表發表於: 2011-01-30 4:50 PM 引言回覆
nathanc
留學生

會員編號: 11,797
文章編號: 2443834

其實我係去漢榮附近,
所以1a, 16, 296c都ok
THANKS =)

不過我怕亞皆老街塞車(因為塞起上黎都幾得人驚)
如果搭16, 半個鐘到未?
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表發表於: 2011-01-30 7:09 PM 引言回覆
留學生

會員編號: 9,275
文章編號: 2443950

nathanc 寫到:
其實我係去漢榮附近,
所以1a, 16, 296c都ok
THANKS =)

不過我怕亞皆老街塞車(因為塞起上黎都幾得人驚)
如果搭16, 半個鐘到未?

差唔多.. 前後加減5分鍾左右
檢視會員個人資料 發送私人訊息
發表發表於: 2011-02-06 6:43 PM 引言回覆
KL 5121
新移民

會員編號: 12,200
文章編號: 2447284

搭紅van最快 好似$8 but要去企業廣場或者九展上車 去到旺角先達 經太子
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
[問]德福>旺角
香港巴士討論中心 (HKBDC) 首頁 -> 問路專區
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
無法 在這個版面下載檔案
所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

發表新主題 回覆主題

正體中文語系由 phpbb-tw 維護製作